Petak, 18 listopada, 2024

Maloljetnik koji je dojavio 49 bombi prebačen u JU Zavod za vaspitanje muške djece i omladine

Preporučeno

Tužilaštvo je za njega zatražilo pritvor u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju za djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH

Općinski sud u Sarajevu odredio je mjeru privremenog smještaja maloljetniku koji se sumnjiči da je u 11 dana više od 49 puta uputio lažne dojave o bombama u Sarajevu.
Kako je potvrđeno Faktoru iz sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, maloljetnik će biti smješten u JU Zavod za vaspitanje muške djece i omladine Sarajevo (poznat kao Dom Hum) umjesto u pritvor, a kako je to od Suda tražilo Tužilaštvo.

Upravo se čita:  Dugim sunčanim periodima je došao kraj: Od sutra promjena vremena u BiH, evo šta nas čeka

– Njegov privremeni smještaj u ovoj instituciji može trajati od 14. 10. do 14. 11.2024. godine ili druge odluke suda – kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.
Ranije je iz Tužilaštva rečeno da se šesnaestogodišnjak sumnjči da je u u proteklih 11 dana 49 puta lažno dojavio da su postavljene bombe u više srednjih škola u Sarajevu, upućujući prijeteće poruke na njihove e-mail adrese.

Upravo se čita:  Novi šef NATO-a: “Zabrinuti smo zbog secesionističkih prijetnji u BiH”

Tužilaštvo je za njega zatražilo pritvor u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju za djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH i to zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Zbog lažnih dojava o bombama od roditelja će se tražiti nadoknada materijalne štete

- Nastavni proces u Sarajevu je značajno ugrožen zbog ovih lažnih dojava, jer pravila nalažu da direktor škole obavijesti...

Još vijesti za vas