Petak, 18 listopada, 2024

Alana (26) je otišla u Tursku srediti zube za 6.700 eura, ovo je rezultat: “Moj život je uništen”

Preporučeno

Krajem jula, počeli su s pripremom za operaciju i brusili joj zube. Kaže da je već sljedeći dan počela osjećati bol, ali onda su joj rekli da moraju obaviti i devitalizaciju, čime se uklanja dio zubne pulpe koji je ozbiljno oštećen, što je dodatno platila.

Alana Boone iz Belgije u potpunosti je ostala bez zuba, nakon što ih je otišla u Tursku popraviti. Prijateljica njene majke preporučila joj je kliniku, gdje se 2021. godine naručila na ugradnju krunica, piše britanski Mirror.

Ukupan trošak uz let i hotel bio je 10.000 eura, dok je sama operacija koštala 6.700 eura. Plan zahvata dogovarali su putem društvenih mreža, zubarima u Turskoj je slala fotografije zuba.

Krajem jula, počeli su s pripremom za operaciju i brusili joj zube. Kaže da je već sljedeći dan počela osjećati bol, ali onda su joj rekli da moraju obaviti i devitalizaciju, čime se uklanja dio zubne pulpe koji je ozbiljno oštećen, što je dodatno platila.

Dva dana kasnije, postavili su joj trajne krunice. Kaže da je vikala i vrištala, jer ju je jako boljelo. Kad je putovala nazad kući početkom kolovoza, bol se samo pogoršala. Počela je osjećati rupe u ustima i “gadan” okus.

Posjetila je lokalnu ordinaciju u Belgiji kako bi dobila drugo mišljenje, gdje su joj potvrdili da je tretman bio u potpunosti neuspješan i da sve zube mora izvaditi. Morala je na intenzivni korektivni zahvat, ponudili su joj tri opcije tretmana koje su koštale između 22 i 38 hiljada funti.

Alana Boone nakon operacije. Instagram

Od aprila ove godine nema nijedan zub, ali su joj u međuvremenu ugradili osam implantanata. Savjetovala se i kod oralnih kirurga, koji su se složili da je jedina opcija bila izvaditi sve zube i krenuti ispočetka. Još uvijek se nije u potpunosti riješila svakodnevne boli, ali laknulo joj je jer su uklonjeni loši rezultati iz Turske.

Nada se da će novi zahvati biti gotovi do srpnja sljedeće godine, ali u međuvremenu želi podijeliti svoju priču, kako bi drugi ljudi bili upozoreni na moguće posljedice, jer ona nije bila.

– Razmislite dva puta prije nego što odaberete stomatologa u inozemstvu. Ako pođe po zlu, morate riješiti problem u svojoj zemlji i često ćete na kraju platiti tri puta više. Ne samo da su moji zubi nestali, nego mi je uništena kvaliteta života. Ne mogu normalno jesti i široko se smijati – kaže Boone za Mirror.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Važna informacija za sve koji koriste “Temu”: Stručnjaci pojasnili kako razlikovati pravu od lažne aplikacije

MUP bosanskohercegovačkog entiteta RS upozorio je građane na pojavu lažne aplikacije pod imenom „Temu“ (Temu) preko koje prevaranti prikupljali...

Još vijesti za vas