Četvrtak, 24 listopada, 2024

Delegacija Vlade FBiH, privrednih društava i privrednika na čelu s Nikšićem u posjeti Mađarskoj

Preporučeno

Posjeta Mađarskoj započela je obilaskom ZalaZONE tehnološkog parka. Prije obilaska domaćini su gostima prezentovali mogućnosti ove industrijske zone.

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, privrednih društava i privrednika iz Federacije BiH boravi u dvodnevnoj posjeti Mađarskoj.

Delegaciju Vlade Federacije BiH predvodi premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, a čine je zamjenik premijera FBiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović, te federalni ministri energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, poljopriverde, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić i raseljenih lica i izbjeglica Nerin Dizdar.

Upravo se čita:  Vozni park BiH: Petina automobila starija od 26 godina, blagi porast novih registracija

U posjeti Mađarskoj s delegacijom Vlade Federacije BiH su predstavnici javnih preduzeća Elektroprivrede BiH, Elektroprivrede HZHB, zatim BH Telecoma, Ceste Federacije BiH, Razvojne banke FBiH, te firmi namjenske industrije, kao i predstavnici naših domaćih kompanija iz Federacije BiH.

Posjeta Mađarskoj započela je obilaskom ZalaZONE tehnološkog parka. Prije obilaska domaćini su gostima prezentovali mogućnosti ove industrijske zone.

Upravo se čita:  CIK naložio ponovno brojanje glasova u četiri sarajevske općine, Vitezu i Zenici

ZalaZONE Park je industrijska četvrt koja se dinamično razvija i koja pruža vrlo posjećenu lokaciju onima koji su zainteresirani za automobilsku industriju i industrijsko poslovanje. Središnja tačka parka je osigurati konkurentno okruženje za dokazivanje, validaciju i napredak moderne tehnologije, istraživanja i razvoja.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

U ovom bh. gradu ne smijete voziti kvadove u centru grada

Na saobraćajnicama u centru Sanskog Mosta danas su postavljeni novi znakovi koji zabranjuju prolazak radnim mašinama, uključujući kvadove. Ova inicijativa,...

Još vijesti za vas