Ponedjeljak, 28 listopada, 2024

Načelnik općine odgovorio imamu: Zašto još nije očišćena džamija u Donjoj Jablanici

Preporučeno

Semir ef. Jahić je jučer uputio otvorene kritike na račun vlasti u Jablanici zbog toga što džamija u kojoj predvodi namaze još nije očišćena.

Nakon što je imam džemata u Donoj Jablanici Samir ef. Jahić uputio kritike zbog toga što još nije očišćena unutrašnjost džamije, koja je u toku nedavnih poplava bila u potpunosti potpoljena, uslijedio je odgovor načelnika Jablanice Damira Šabanovića.

– U povodu informacija oko čišćenja džamije u Donjoj Jablanici dužan sam dati sljedeće informacije:

U nesreći koja nas je zadesila apsolutni prioritet je bio potraga za našim nastradalim sugrađanima, omogućavanje pristupa stambenim jedinicama, uspostavljanje putne komunikacije, te ostale vitalne infrastrukture.

Upravo se čita:  Sahranjen Ozren Maran: Porodica, kolege i prijatelje se oprostili od ubijenog policajca

Sa druge strane zbog toga što nemamo lokaciju za lagerovanje otpada-mulja i dobro poznatog stanja sa našom gradskom deponijom, do koje se danima popravlja put, smatram veoma nekorektnim da se na ovakav način obmanjuje javnost.

Općina Jablanica nije nikoga niti će ikoga zaboraviti ili uskratiti bilo kakvu pomoć.

Čim se stvore preduslovi nastavićemo čišćenje kako džamije tako i svih objekata u ovom dijelu Donje Jablanice.

Upravo se čita:  Uhapšeno osam osoba Bosanskoj Krupi i Bihaću, pronađeno oružje i poruke na arapskom jeziku

Kao i uvijek, zahvaljujem se svim volonterima i stručnim službama koje su do sada dale nemjerljiv doprinos na saniranje šteta i čišćenju terena, odgovorio je načelnik.

Semir ef. Jahić je jučer uputio otvorene kritike na račun vlasti u Jablanici zbog toga što džamija u kojoj predvodi namaze još nije očišćena.

– I 23 dana nakon katastrofe koja je zadesila Donju Jablanicu, plato oko džamije koja je simbol ove katastrofe je zatrpan muljem. Pitanje za sve nadležne da li je džamija sastavni dio naselja i kada je u planu da se osigura pristup istoj, objavio je Jahić.

Upravo se čita:  Evo koliko penzionerima u BiH ostane novca nakon što plate režije i lijekove

Na kraju, teško se oteti utisku da je, nažalost, politika umiješala prste i u ovu nezapamćenu tragediju u kojoj je živote izgubilo više od 20 ljudi u više općina u BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Esmir Silajdžija iz Zenice: Uhapšen učesnik emisije “Život na vagi”

Esmir Silajdžija (49) iz Zenice, u javnosti poznat kao učesnik emisije "Život na vagi" koja se emituje na RTL,...

Još vijesti za vas